Το Διήμερο των Αλληλέγγυων Σχολείων στην εκπομπή ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ στην ΕΡΤ3

Με αφορμή το διήμερο Αλληλέγγυων Σχολείων «Στα δικά μας σχολεία υπάρχουν μόνο παιδιά», που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό πρόταγμα. το Αντιδραστήριο της ΕΡΤ3 το Σάββατο 20 Απριλίου στις 19:00 συνομιλεί με ανθρώπους από τα Αλληλέγγυα Σχολεία που μετείχαν στην εκδήλωση.
Τα Αλληλέγγυα Σχολεία αποτελούν ένα πολύμορφο δίκτυο κοινοτήτων μάθησης. Έχουν συγκροτηθεί στη βάση των αναγκών της κοινωνίας, έχοντας όμως ως στόχο να αποτελέσουν τη μήτρα εναλλακτικών μορφών εκπαίδευσης με τις οποίες θα μπολιαστεί το δημόσιο σχολείο αλλά και να καλλιεργήσουν μία εκπαίδευση πιο δημοκρατική και συμμετοχική.
Μαθήματα γυμνασίου και λυκείου, τμήματα εκμάθησης ελληνικών σε πρόσφυγες και μετανάστες, ξένες γλώσσες, ποικίλα τμήματα τέχνης, θεατρικές ομάδες, μαθήματα μουσικής και ζωγραφικής συνθέτουν την καθημερινή δράση των Αλληλέγγυων Σχολείων, που έχει ως πυξίδα την κοινωνική χρησιμότητα και την καθολική πρόσβαση στη γνώση αλλά και τον πολιτισμό.
Στο πλαίσιο αυτό το Δίκτυο των Αλληλέγγυων Σχολείων πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ένα ακόμη διήμερο συνάντησης των εγχειρημάτων, αυτή τη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σκοπός του Δικτύου ήταν τόσο η παρουσίαση του εγχειρήματος των αλληλέγγυων σχολείων όσο και η επαφή με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Πάνος Κάσαρης, Στέλιος Νικητόπουλος
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Τσέπος, Άρης Παναγιωτίδης
Σκηνοθεσία: Νίκος Γκούλιος
Παραγωγή: ERT3

Πηγή: ΕΡΤ