Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου

Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου

Διεύθυνση: Δεμερτζή και Έλλης 1, Κερατσίνι (2ο Λύκειο Κερατσινίου)
Τηλέφωνο: 6934520157
e-mail: sxoleio.allhlegyhs.ker@gmail.com
Facebook: Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου
Ζούμε σε μια κοινωνία κρίσης, με μια εκπαίδευση συνεχώς υποχρηματοδοτούμενη, η οποία σε συνδυασμό με τη δύσκολη καθημερινότητα, αποκλείει όλο και περισσότερα παιδιά από το αγαθό της παιδείας. Το εξετασιοκεντρικό σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, επιβάλλει ένα μαραθώνιο φροντιστηριακών μαθημάτων, ιδιαιτέρως στις τελευταίες τάξεις του λυκείου, με μεγάλο ψυχικό και υλικό κόστος για τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Σε αυτό το τοπίο, επιλέξαμε να μην απομονωθούμε στα καθημερινά μας προβλήματα και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, στηρίζοντας τους μαθητές, ώστε να μην μείνει κανένας χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση.
Από τα τέλη του 2012 μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικών ξεκίνησε τη συγκρότηση του Σχολείου Αλληλεγγύης Κερατσινίου. Η δράση μας αυτή δεν αποσκοπεί και δεν μπορεί να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο. Το δημόσιο σχολείο επιτελεί το ρόλο του σε δύσκολες συνθήκες. Θέλουμε ένα δημόσιο σχολείο που θα παρέχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις στο πλαίσιο του προγράμματός του, ένα σχολείο χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και δε θεωρούμε ότι τα φροντιστηριακά μαθήματα θα έπρεπε να είναι απαραίτητα. Η δράση μας βασίζεται στις ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους στην παρούσα κατάσταση.
Ξεκινάμε, για να μη μείνει κανένας μαθητής και καμία οικογένεια μόνη της στην κρίση. Για να είναι όμως η προσπάθεια μας επιτυχημένη πρέπει να είναι και συλλογική. Γι’ αυτό το λόγο και επιμένουμε πως ένας από τους βασικούς στόχους του Σχολείου Αλληλεγγύης είναι να αποτελέσει μια συλλογικότητα εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, οπού θα αποφασίζουν από κοινού για ότι αφορά το σχολείο.
Το Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου παρέχει ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ.